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Hygiene consulting

All offers related to hygiene management are offered by our Renocheck department

Ingrid Kleespies

Dipl. Ing. Food Technology

Christian Trüber

Dipl. Ökotrophologe
Dangerous Goods Safety Advisor

All food businesses must take comprehensive measures "to protect public health" in accordance with the applicable hygiene regulations (Regulation (EC) No. 852/2004). In many cases, the complexity of the legal requirements requires the know-how of external specialists.

Our well-trained hygiene experts will support you individually with the implementation of hygiene measures in all areas. Depending on your wishes, we develop self-control systems and HACCP concepts together with you, support you with operational self-monitoring and external audits, or carry out hygiene controls.

A regular check of your self-control measures is essential to ensure a consistently high level of hygiene in your company. Use our extensive hygiene checks as an independent control body. We help you to identify and remedy any risks or weaknesses in good time.

Scope of our hygiene checks:

  • Basic analysis of industrial hygiene
  • Checking personal hygiene
  • Implementation of cleaning and disinfection measures
  • Control of the flow of goods
  • Food Microbiological tests
  • Control of waste & disposal
  • Dealing with critical control points
  • Review of storage & cooling
  • Checking the compliance with the cold chain

After our visit, you will receive a detailed as-is analysis and detailed optimization tips for your hygiene measures. Our hygiene checks enable you to meet the legal requirements for self-control in a simple and inexpensive way. You continuously improve the hygiene level of your company and are well prepared for food controls and certifications.

HACCP Konzept

Unsere Lebensmittelexperten erstellen Ihnen bei Bedarf auf Grundlage der HACCP-Grundsätze ein umfassendes Hygienekonzept, das sich gezielt an Ihren individuellen Anforderungen und Begebenheiten orientiert. Gemeinsam mit Ihnen definieren wir in diesem Prozess einen allgemein gültigen Hygienestandard für Ihre Produktion und sämtliche Filialen. Wir übernehmen darüber hinaus auf Wunsch auch die Qualifikation Ihrer Mitarbeiter sowie die regelmäßigen Kontrollen der festgelegten Standards.  

Ihre Vorteile eines HACCP-Systems:

  • Einhaltung der gesetzlichen Vorgaben
  • Reduzierung des persönlichen sowie des unternehmerischen Risikos
  • Besserer Verbraucherschutz
  • Steigerung der Produktqualität
  • Produktivitätssteigerung durch Vermeidung von Ausschuss
  • Imagegewinn durch Stärkung des Kundenvertrauens
  • Steigerung der Wettbewerbsfähigkeit

Hygieneschulungen

Jeder Lebensmittelbetrieb muss seine Mitarbeiter in Fragen der Lebensmittelhygiene in regelmäßigen Abständen schulen. Zum einen gilt es, die eigenen Mitarbeiter für das Thema zu sensibilisieren – zum anderen müssen unterschiedliche gesetzliche Auflagen erfüllt werden.

Aufgrund der unterschiedlichen, rechtlichen Auflagen sind ein aktuelles Fachwissen und detaillierte Brancheninformationen unverzichtbar. Alle unsere Referenten sind gut ausgebildete Lebensmittelspezialisten und unterrichten nach dem aktuellen Stand der Rechtslage.  

Unsere Hygieneschulungen werden individuell auf Ihren Betrieb angepasst. Kritische Punkte werden im Rahmen der Analyse offen angesprochen.

Innovation, die entscheidet

For the development of our hygiene app and the e-learning portal, we received the Südback Trend Award 2019 in the category Marketing, Sales & Organization.

Talk to us: We will advise you directly and without obligation at your location.

 

Your contact person for the area of hygiene app / e-learning is Mr. C.Trüber. He will be happy to answer your questions at +49 89 89055690 or by email at c.trueber [at] renosan.de.